Afvigelser i neglene

Hvide prikker i neglen.

Hvide prikker på naturlige negle findes i 2 udgaver:

Den mest sete er hvide prikker med forholdsvis lige kant. Dette kommer af slag mod neglen og normalt meget kraftige slag. Slag mod neglens vokseområde, der hvor neglens ende ligger under huden på fingerens rygside, vil blive synlig som hvide prikker i neglen med lige kanter.

Hvide prikker i neglen, som ved nærmere eftersyn består af mange små prikker, kommer også af slag mod neglens vokseområde. Disse koloniprikker er ofte forårsaget af mindre slag mod kroppen, eller hvis man i denne periode er udsat for psykisk pres.

 

Striber eller riller i neglen

 

På langs:

Dette kaldes bekymringsstriber. Disse langsgående striber kommer efterhånden som man bliver ældre og hvis neglene bliver tørre. Neglen er ikke tykkere på forhøjningerne og det kan derfor ikke anbefales, at man filer eller polerer for at få rillerne væk, for det efterlader hul på neglen. Det er bedre at bruge en underlak til at fylde op med, indtil neglefladen bliver jævn.
 

På tværs: 

Riller på tværs af neglens vokseretning kommer af for kraftig behandling af neglebåndene. Ved gentagene gange at skubbe neglebåndet tilbage eller på anden måde skrabe langs neglens overflade, vil rillerne blive tydeligere og tydeligere.
 

Andre årsager:

En anden årsag som er meget normal hos kvinder er en rille hver 28. dag, som hænger sammen med menstruationscyklusen. Der vil dog aldrig være mere end 2 riller på tværs af hver negl. Rillerne på tværs af neglen bør heller ikke fjernes af samme årsag som rillerne på langs. Rillerne på langs af neglen er svære at gøre noget ved, mens rillerne på tværs, med undtagelse af menstruationsrillerne, kan stoppes ved at lade være med at skubbe neglebåndet.